I Sverige finns det i huvudsak tre stycken galoppbanor där det anordnas regelbundna tävlingar. Dessa är Bro Park som ligger i närheten av Stockholm, Jägersro som ligger i Malmö samt Göteborg Galopp. Utöver dessa finns det också tre naturbanor där det arrangeras lite mindre tävlingar. Dessa är Gärdet, Blommeröd och Strömsholm vilka samtliga är värd för en tävling om året. Alla banor har sin egen karaktär och bjuder på en spektakulär upplevelse för både deltagare och åskådare.

Normalt så kostar det 50 kronor att gå in på en galoppbana oavsett vilken det handlar om. Detta med undantag för vissa större tävlingar där priset kan vara högre. På de större banorna går det även att köpa årskort.

Bro Park       

Bro Park är en av Sveriges nyaste galoppbanor då den invigdes under 2016. Detta märks också på anläggningen då den är modern och fräsch. I samband med att denna galoppbana invigdes stängde också Täby galoppbana som tidigare varit nummer ett i Stockholmsområdet. Under ett år går omkring 40 stycken tävlingar av stapeln på denna bana. Slätloppen rids både på så kallat allvädersunderlag och på gräs. Det är i nuläget planer på att även bygga banor med hinder.

Jägersro

I Jägersro finns inte bara en travbana utan även en galoppbana för den som inte kan få nog av hästkapplöpning. Banan är belägen i utkanten av Malmö och är faktiskt den enda i Sverige som arrangerar både trav och galopp. Här kan du ta del av cirka 30 tävlingar på ett år och säsongen sträcker sig mellan mars och december. Ryttarna tävlar endast på dirttrack, alltså en allvädersbana. Åskådarna tar plats i en inglasad lokal med både spelhall och restaurang.

Göteborg Galopp

Sist ut bland de stora banorna har vi Göteborg Galopp som invigdes under 2002. Den är belägen i vackra omgivningar cirka 8 kilometer utanför Göteborg stad. Här rids alla loppen på en stor gräsbana och det arrangeras även häcklöpning. Säsongen här är ganska kort och sträcker sig endast mellan juni och september. Detta är verkligen en bana som är perfekt för sommaren tack vare sina lantliga omgivningar. Du behöver bara packa med dig picknickkorgen och en filt för en härlig upplevelse.

Strömsholm

Mellan Västerås och Eskilstuna cirka 10 mil från Stockholm ligger Strömsholm som innehar en mindre galoppbana. Den ligger endast ett stenkast ifrån Strömsholms slott och bjuder på otroligt vackra omgivningar. Dock är det endast ett lopp per år som arrangeras på denna bana. Denna bana är främst känd för att arrangera Svenskt Grand National som både är Sveriges största och mest krävande hinderbana. Varje år är det en stor folkfest med folk som njuter av vackra hästar och utmanande racing.

Blommeröd och Gärdet

Blommeröd är en bana som precis som Jägersro ligger i Skåne. Denna banan kallas även för Strandängen och är vackert beläget precis vid vattnet. Den ligger precis vid något som kallas Ringsjöns strand utanför orten Höör. Detta är en äldre bana som har arrangerat lopp ända sedan 1993. Banan är namngiven efter det berömda arabstuteri som ligger i närheten, strax norr om själva tävlingsområdet. 2007 valde tävlingsledningen att flytta banan ett par hundra meter från sin ursprungliga plats.

2013 började en ny tradition i Stockholm och detta var att arrangera hästkapplöpning mitt i stan, på Gärdet närmare bestämt. Detta är ingen fast tävlingsbana utan allting byggs upp inför tävlingstillfället. I första tävlingen var det hela 50 000 i publikhavet.