Det finns många sätt att spela på galopp, du kan till exempel spela online, hos ett ombud eller direkt på en kapplöpningsbana. Förutom att hitta ett ställe du trivs med är det viktigt att spela säkert. Det är en fördel att hålla koll på de olika loppen och vilka hästar som tävlar.

Om du har insikt i hur kapplöpningarna och odds fungerar är det mycket enklare att kunna lägga bra odds. Sedan spelar förstås tur också in då det är omöjligt att förutsäga ett galopplopp. Tänk på att alltid spela ansvarsfullt och spela aldrig för mer pengar än du har råd med.

Välj en bra spelsajt

Om du spelar online är det viktigt att välja en bra sajt att spela på. Innan årsskiftet 2018/2019 kunde du enbart betta på hästkapplöpningar på ATG, men deras monopol försvann när den svenska spellicensen infördes. Nu kan du alltså välja mellan flera olika sajter vilket är till din fördel.

Tänk på att alltid välja en säker sajt som har svensk spellicens. Du kan till exempel spela på hästsport på Mr Green, NordicBet och självklart fortfarande på ATG. Utbuden är olika på de olika sajterna så välj ett ställe som uppfyller alla de kriterier du har. Du bestämmer!

Läs på om de olika hästarna

Som vid all betting är det en god idé att ha kunskap om både tävlingen och hästarna för att kunna göra så bra satsningar som möjligt. Du kan till exempel läsa om hur det brukar gå för specifika hästar på utvalda banor för att kunna avgöra om ett odds är bra eller inte.

Du kan också läsa på om hästarnas dagsform för att få koll på hur de verkar må under den aktuella dagen. Det är smart att kolla om jockeyn vanligtvis brukar tävla med hästen, då hur de känner varandra också spelar in i hur resultatet kan bli. En bra relation leder oftare till vinst.

Spela hos ombud eller på kapplöpningsbanan

Förutom att spela på galopp online finns det även möjlighet att besöka ett ATG-ombud och göra dina insatser där. Vanligtvis finns dessa ombud i vanliga matbutiker och de har särskilda kuponger du fyller i. Du kan bara spela på de speltyper som erbjuds av ATG när du spelar hos ett ombud.

Om du verkligen vill uppleva en fantastisk känsla av bettingen kan du även satsa pengar direkt på kapplöpningsbanan. Att satsa på ett lopp som du sedan tittar på live tillåter dig att heja fram din favorithäst, sedan kan du vinna pengar samtidigt. Om du har en kapplöpningsbana i närheten rekommenderar vi detta!

Spela ansvarsfullt

När du spelar med pengar, vare sig online eller fysiskt, är det viktigt att alltid spela ansvarsfullt. Att spela ansvarsfullt innebär att du inte spelar för mer pengar än du har råd med, och även att spelandet inte ska gå ut över din vardag tidsmässigt eller på annat sätt.

När du spelar på en sajt som har svensk spellicens får du automatiskt hjälp med att spela ansvarsfullt med bland annat insättningsgränser och tidsgränser du kan välja att sätta upp. Du kan också stänga av dig från allt spelande, även på kapplöpningsbanor och hos ombud ifall du känner att du spelar för mycket.

Sammanfattning

  • Spela online, hos ombud eller direkt på banan
  • Spela ansvarsfullt

Det finns gott om möjligheter att spela på galopp och du ska självklart först och främst spela för att det är roligt. Du kan maximera dina vinstchanser genom att läsa på om hästarna, deras jockey och banan som loppet springs på. Se till att alltid spela ansvarsfullt när du spelar på galopp!